ponedeljek, 30. junij 2014

Fileji brancina v pečici

Ker ni bilo pri roki sveže ribe, smo pri kulhausu nalovili zamrznjene fileje brancina. Po moje je to precej okusnejša varianta od nakupa rib, od katerih ulova je minilo dva ali več dni. Kulhausove morske dobrote so namreč sveže in kvalitetno zamrznjene, tako da na krožnik pridejo še okusne. Recept za pripravo je nastal pri meni. Priprava je enostavna in hitra.


file brancina na osebo
oljčno olje
svež rožmarin
česen
groba morska sol

Po pekaču razprostremo peki papir. Fileje oplaknemo in jih popivnamo s kuhinjskimi brisačkami.  Mesta, kamor bomo položili fileje, pokapljamo z oljčnim oljem in posujemo z lističi rožmarina in česna. Fileje položimo na oblogo s kožo navzgor. Kožo še nekajkrat zarežemo z ostrim nožem in pomažemo z oljčnim oljem. Pečemo na 180 stopinjah 15 do 2o minut, odvisno od pečice.

Ni komentarjev:

Objavite komentar