ponedeljek, 24. november 2014

Kupola s kakiji

Imela sva še nekaj nadzrelih kakijev in nisva imela sladice. Torej si je bilo treba zamisliti enostavno sladico s kakiji.
Tu sem želela napisati zgodbo o kakijih in kako sem se z njihovim omamnim okusom srečala prvič v osnovni šoli pri pouku gospodinjstva, a sem polistala po »živashranjuje« in našla, da sem to opisala že pri receptu za kakijevo marmelado.. Torej ne bom ponavljala, ampak samo na kratko zapisala, kako sestaviti to sladico.
Pomembno je , da je kaki zrel, sladka smetana je najboljša sveža (ne trajna), vaniljev sladoled pa tisti bel, brez pretirane vaniljeve arome. Takšen je Ledov v Twice-u.



zrel kaki
sladka smetana
vaniljev sladoled

Na dno kozarca denemo kepico ali dve vaniljevega sladoleda, nanj naložimo mehnko notranjost kakija in po vrhu stepeno sladko smetano. Omamno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar