Bili so časi, ko je bilo moderno kuhati in peči na
hitro. S pire krompirjem ali juho iz vrečke, v ekonom loncu, pripravljenim
instant pudingom, ki ga ni bilo treba kuhati ali pa z vnaprej pečenimi oblati
iz trgovine. Spomnim se, da sem pripravljala prav takšne torte z oblati in
kremo iz vrečke. Takrat se mi je zdela imenitna.
John je imel iz otroštva v spominu torto z oblati iz
trgovine, kompotom in stepeno sladko smetano. Ta praspomin mu je ostal in za
rojstni dan mu je mama spet pripravila torto iz otroštva. Tokrat je oblate
spekla, ostalo pa je bilo precej podobno. Torta je bila odlična.
3 oblate za torto
½ l sladke smetane
banane
ananasov kompot
breskov kompot
Oblato močno napojimo s kompotom, po njej razporedimo
narezane banane, ananas in breskve in vse skupaj premažemo s plastjo sladke
smetane. To ponovimo še enkrat. Zadnji sloj samo prepojimo s sokom, namažemo s
smetano tudi zunanje stranice in toro okrasimo s sadjem. Najboljša je, če se
nekaj časa hladi v hladilniku.
Ni komentarjev:
Objavite komentar