četrtek, 5. september 2013

Rdeča rižota z bučkami

Možnosti za kombinacije v rižotah je milijon. Tako kot pri testeninah. Preden se je lotimo, pa moramo dobro razmisliti kakšni okusi gredo skupaj in kakšen bo rezultat. Katera zelenjava, meso in začimbe. Kakšne oblike naj bo zelenjava, ki jo okušamo med zrnci riža. Tokrat sem okus zaokrožila s paradižnikom, papriko, bučkami in piščančjim mesom. Pa z mediteranskimi začimbami.


Za 4 osebe
oljčno olje
1 čebula
4 stroki česna
2 piščančja fileja
1 bela paprika
1 bučka
3 dl riža
2 paradižnika
1 dl paradižnikove omake
lovor, rožmarin, origano, timijan, bazilika
peteršilj, majaron
sol, poper

Na oljčnem olju najprej steklasto prepražimo nasekljano čebulo, na širše lističe narezan česen in narezanega piščanca. Ob tem pražimo še na kvadratke narezano papriko in kockice narezano bučko. Vse umaknemo na en del ponve in steklasto prepražimo še riž. Dodamo na kockice narezan paradižnik in paradižnikovo omako. Premešamo, začinimo in zalijemo z vodo (razmerje z rižem 2:1). Premešamo in kuhamo kakšnih 20 minut, oziroma dokler riž ni skuhan ravno prav. Na tole rižoto bo šel nariban parmezan, zraven pa kozarček belega.

Ni komentarjev:

Objavite komentar