Kandirana
pomarančna lupinica. Najdemo jo v belgijskih čokolatinih, lepo podolgovato,
ki se skupaj s čokolado kar stopi v ustih. Ali pa po nemško zapakirano kot
oranžat, to je lupinica nasekljana na kockice, ki jo uporabljamo za razne, bolj
mediteransko obarvane sladice. In pa tudi kot arancine, v kristalni sladkor
oblečene podolgovate rezine. Za arancine lahko uporabimo le bio pomaranče.
Najbolj pripravno je, da vsakič, ko pojemo ali iztisnemo bio pomarančo, njeno
lupino olupimo, narežemo na podolgovate rezine in jo denemo v zaprto posodo z
vodo v hladilnik. V vodo sproti dodajamo lupinice in jo dvakrat na dan menjamo.
To lahko počnemo kakšen teden, pazimo pa, da se zadnja lupinica namaka vsaj dva
dni.
4 bio pomaranče
250 g sladkorja
500 ml vode
kristalni sladkor
Pomaranče olupimo in jih narežemo na trakove.
Namakamo jih 2 – 3 dni v vodi v hladilniku tako, da dvakrat na dan vodo zamenjamo.
Lupinice odcedimo in jih kuhamo v vodi toliko časa, da se nekoliko zmehčajo.
Dodamo sladkor in kuhljamo z občasnim mešanjem toliko, da voda izpari. Lupinice
še vroče razporedimo po peki papirju, ki smo ga posuli s kristalnim sladkorjem.
V sladkorju jih povaljamo iz vseh strani. Arancine sušimo na peki papirju še 2
– 3 dni.
Odlična pa je tudi različica, ko vodo, v kateri smo lupinice najprej pokuhali odlijemo, lupinice pa potem kakšno uro kuhljamo v sladki vodi. Tako dobimomehkejšo različico - kandirane pomaranče. Takšne so še boljše za oblivanje s čokolado.
Odlična pa je tudi različica, ko vodo, v kateri smo lupinice najprej pokuhali odlijemo, lupinice pa potem kakšno uro kuhljamo v sladki vodi. Tako dobimomehkejšo različico - kandirane pomaranče. Takšne so še boljše za oblivanje s čokolado.
Ni komentarjev:
Objavite komentar