ponedeljek, 16. februar 2015

Popečen vitlof z mandlji in sezamom

Danes bom z vami spet delila posebno doživetje pri prijateljici, ki je skuhala večerjo pretanjenih okusov, iz katere je izžareval užitek v pripravljanju hrane. V miru in z veseljem.
Za predjed sta bila popečen vitlof in namaz iz vloženih bučk. Za glavno jed file orade s prilogami in za zaključek presni štrudelj.


vitlof
sol
maslo
vejice svežega timijana
sezam
mandljevi lističi
balzamična krema

Podolžno prerezani vitlof podušimo na pari, posolimo in skupaj s timijanovimi vejicami spečemo na maslu. Zložimo ga na krožnik in na isti maščobi prepražimo še mandlje in sezam, ki ju naložimo na vitlof. Vse skupaj pokapljamo še z balzamično kremo. K predjedi se je odlično podala zlata radgonska penina.

Ni komentarjev:

Objavite komentar