nedelja, 1. marec 2015

Vinski šodo

Kaj boste naredili, če si vaša druga polovica (ne vem zakaj bi bila boljša ali slabša), zaželi sladice v gorski koči zvečer, ko so vse trgovine, sicer oddaljene vsaj uro hoda, že zaprte. Pri roki pa imate 2 jajci, otroške piškote, sladkor, sladko smetano in belo vino.
Šodo se sicer dela z marsalo ali kakšnim drugim sladkim vinom, uporabi pa se samo rumenjake. Tudi takšen, bolj običajen iz sestavin, ki so pri roki, je bil odličen.
Naj vam zaupam, da je bil John izjemno zadovoljen s sladico. Tudi jaz.


2 jajci
2 dl belega vina
4 žlice sladkorja
Nad paro stepajte vse sestavine, toliko da zavrejo. Šodo prelijemo v kozarce in uživamo.

Če pa želite pripraviti malo bolj izdatno sladico, šodo prelijte preko otroških piškotov, po vrhu pa nadevajte stepeno sladko smetano. Izjemno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar