petek, 31. julij 2015

Pita s kakijevo marmelado

Kakijevo marmelado sem tudi v tem blogu že uporabljala, kot eno izmed sestavin pri pripravi krostate, a pite, ki ima za polnilo samo to sestavino, še nisem pripravljala. Navdih zanjo sem dobila v Pucerjevi Istrski kuhinji. Tam je spečena na velikem okroglem pekaču z mrežo iz testa po vrhu. Jaz pa sem si zamislila takšno z beljakovim pokrovom zaradi tega, da se marmelada med peko ne bi preveč posušila in tako ostala sočna.


Za okrogel pekač premera 28 cm
Testo
280 g moke
120 g masla
3 žlice sladke smetane
60 g sladkorja v prahu
2 rumenjaka
½ pecilnega praška
ščepec soli
2 žlici mrzle vode
Nadev
2-4 beljaki
Moko presejemo s pecilnim praškom, vgnetemo sol, maslo in rumenjaka, nato še smetano in vodo. Naredimo hlebček in ga zavitega v alu folijo spravimo vsaj za pol ure v hladilnik.

Testo razporedimo v pekač tako, da dobimo še kakšna 2 cm roba. Testo naluknjamo z vilicami in ga premažemo s kakijevo marmelado. Pečemo na 180 stopinjah 25 minut, pito premažemo s stepenimi beljaki in jo potisnemo v pečico še za 10 minut. Seveda pa je dolžina peke odvisna od pečice, zato posebej proti koncu peke pogledujmo v pečico, da pita ne bi pretemno porjavela.

Ni komentarjev:

Objavite komentar