četrtek, 16. oktober 2014

Drobljeni ajdovi žganci

Takšne ima John najraje. Suhe, zdrobljene in ne tiste mokre v večjih kepah. Zanje sem sicer tudi objavila recept v enem od prejšnjih blogov, za tele zdrobljene pa sem vprašala Johnovo mamo.



300 g ajdove moke
1l vode
sol
olje
malo masla
malo smetane

V vrel krop usujemo moko, takoj zatem naredimo luknjo s kuhalnico. Voda mora zaliti luknjo in malo čez. Posolimo. Če imamo veliko količino moke, žgance kuhamo 35 minut. Ko so kuhani, čim več vode odlijemo (in jo prihranimo) ter začnemo z močnim mešanjem. Vodo (ki smo jo prihranili) dodajamo zelo postopoma in pazimo, da je ne bi bilo preveč. V tem primeru namreč lahko nastanejo velike kepe, kar pa ni dobro za pričakovan izdelek. V veliki posodi segrejemo malo olja z maslom in sladko smetano (lahko je smetana, pobrana iz mleka) in na maščobo stresemo žgance. Dobro jih premešamo in postrežemo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar