Takšne ima John
najraje. Suhe, zdrobljene in ne tiste mokre v večjih kepah. Zanje sem sicer
tudi objavila recept v enem od prejšnjih blogov, za tele zdrobljene pa sem
vprašala Johnovo mamo.
300 g ajdove
moke
1l vode
sol
olje
malo masla
malo smetane
V vrel krop
usujemo moko, takoj zatem naredimo luknjo s kuhalnico. Voda mora zaliti luknjo
in malo čez. Posolimo. Če imamo veliko količino moke, žgance kuhamo 35 minut.
Ko so kuhani, čim več vode odlijemo (in jo prihranimo) ter začnemo z močnim
mešanjem. Vodo (ki smo jo prihranili) dodajamo zelo postopoma in pazimo, da je
ne bi bilo preveč. V tem primeru namreč lahko nastanejo velike kepe, kar pa ni
dobro za pričakovan izdelek. V veliki posodi segrejemo malo olja z maslom in
sladko smetano (lahko je smetana, pobrana iz mleka) in na maščobo stresemo
žgance. Dobro jih premešamo in postrežemo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar