nedelja, 12. januar 2014

Biftek z zelenim poprom

Po nekaj sladkih objavah sem dolžna zapisati še kakšen recept za bolj konkretno hrano. Tako bodo zadovoljni tudi bralci, za katere obrok brez konkretnega mesa ni pravi obrok. Takšen biftek je čudovita rešitev za bolj slovesno kosilo ali večerjo, če za kuho nimamo največ časa. Tudi prilogo lahko zelo poenostavimo in v pečici spečemo hrustljavi krompir stimijanom.


primerno debeli zrezki pljučne pečenke
sol, poper, oljčno olje
zeleni poper
konjak

Biftke natremo z malo soli, popopramo in naoljene spravimo v polivinilno vrečko, tako, da iztisnemo zrak. Najbolje je, da so tako v paci kakšen dan ali dva (gurman iz Skaručne jih tam pusti štirinajst dni, najbrž so po koncu tovrstnega pacanja podobni tistim izpod tatarskih sedel). Glede na to, da je pljučna, pa bo dovolj, če so tam nekaj ur. Bo ravno tako dobro. Pripravimo si vse ostalo za zaključek jedi, biftke namreč spečemo na hitro in ob peki ne bomo imeli prav veliko časa za zbiranje preostalih sestavin za kuhanje. Torej nasekljamo zeleni poper, pripravimo šilce konjaka, krožnike za serviranje in zaključimo kuhinjska opravila s prilogami. Na vročo ponev položimo biftke in jih na hitro popečemo po vsaki strani. Ob koncu v ponev dodamo še zeleni poper. Čas popekanja je odvisen od tega, kako zapečeno meso želimo. Vsak po svoje, okusi so pač različni. Biftke brez popra odložimo na krožnike in medtem, ko počivajo na ponev s poprom ulijemo še šilce konjaka. Dodamo še kakšno žlico ali dve sladke smetane, na hitro premešamo in polijemo preko biftkov. Nič lažjega. Da zaokrožimo okus, zraven postrežemo kakšno primorsko rdeče vino žametnega okusa.

Ni komentarjev:

Objavite komentar