Po nekaj sladkih objavah sem dolžna zapisati še kakšen
recept za bolj konkretno hrano. Tako bodo zadovoljni tudi bralci, za katere
obrok brez konkretnega mesa ni pravi obrok. Takšen biftek je čudovita rešitev
za bolj slovesno kosilo ali večerjo, če za kuho nimamo največ časa. Tudi
prilogo lahko zelo poenostavimo in v pečici spečemo
hrustljavi krompir stimijanom.
primerno debeli zrezki pljučne pečenke
sol, poper, oljčno olje
zeleni poper
konjak
Biftke natremo z malo soli, popopramo in naoljene
spravimo v polivinilno vrečko, tako, da iztisnemo zrak. Najbolje je, da so tako
v paci kakšen dan ali dva (gurman iz Skaručne jih tam pusti štirinajst dni, najbrž so po koncu tovrstnega pacanja podobni tistim izpod tatarskih sedel). Glede na to, da je pljučna, pa bo dovolj, če so tam nekaj
ur. Bo ravno tako dobro. Pripravimo si vse ostalo za zaključek jedi, biftke
namreč spečemo na hitro in ob peki ne bomo imeli prav veliko časa za zbiranje
preostalih sestavin za kuhanje. Torej nasekljamo zeleni poper, pripravimo šilce
konjaka, krožnike za serviranje in zaključimo kuhinjska opravila s prilogami. Na vročo ponev položimo biftke in jih na hitro
popečemo po vsaki strani. Ob koncu v ponev dodamo še zeleni poper. Čas popekanja
je odvisen od tega, kako zapečeno meso želimo. Vsak po svoje, okusi so pač
različni. Biftke brez popra odložimo na krožnike in medtem, ko počivajo na ponev
s poprom ulijemo še šilce konjaka. Dodamo še kakšno žlico ali dve sladke
smetane, na hitro premešamo in polijemo preko biftkov. Nič lažjega. Da
zaokrožimo okus, zraven postrežemo kakšno primorsko rdeče vino žametnega okusa.
Ni komentarjev:
Objavite komentar