Iz kamutove, pirine in ajdove moke, tudi s špinačo.
In z različnimi polnili. Veliko ročnega dela, a ne izgubite poguma. Trud bo
poplačan. Vsekakor pa se tega podviga ne lotevajte brez strojčka za testenine. Raviole
je po navdihu iz Larissine knjige La nona La cucina La vita izdelala moja hči. Pripravila
je različno različne. Iz različnega testa in z različnim polnilom. Ne vem kakšne
vse variacije teh različic je naredila, zato bom napisala recept za testo in za
polnila. Potem pa variirajte po mili volji.
Testo
(za testo lahko uporabite kamutovo, pirino ali
ajdovo moko)
500 g moke
4 srednje velika jajca
sol
po potrebi malo vode
Nadev 1
oljčno olje, čebula, suhi paradižniki, kapre, kaplja
balzamičnega kisa, kozji sir
Nadev 2
oljčno olje, špinača, česen, kozji sir
Nadev 3
oljčno olje, česen, jajčevci, zmleti orehi, kozji
sir
Testo
Moko stresemo na delovno površino, naredimo vanjo
jamico, v katero damo jajca in sol in močno mesimo, da nastane čvrsto testo. Če
pa je le prečvrsto, mu lahko dodamo za pol jajčne lupine vode. Testo zavijemo v
vlažno krpo in pustimo, da počiva približno 30 minut.
Testo najmanj 8 do 10 krat zavrtimo skozi široko
odprtino strojčka za rezance. Če je še nekoliko lepljivo, ga na delovni
površini malce osušimo, približno 15 minut. Nato nastavimo strojček na najmanjšo
odprtino, da dobimo tanke testene liste.
Nadev
Nadeve pripravimo na enak način. Na malce oljčnega
olja prepražimo vse sestavine, razen kozjega sira, ki ga naribamo na kocu, ko
se masa ohladi.
Ravioli
Na testene liste v primernem razmiku polagamo
kupčke nadeva. Nanje položimo drug list testa in ga okoli nadeva pritisnemo ob
prvega. Potrudimo se, da je vse skupaj dobro zatisnjeno, da nam med kuho nadev
ne bi uhajal iz raviolov. Potem z cikcak kolesom obrežemo raviole.
In to je vse.
Ni komentarjev:
Objavite komentar