Kar dolgo sem se pripravljala, da bi poleg običajne
in koruzne različice domačih testenin, pripravila tudi kakšne iz bolj zdravih
mok. Prehitela me je mlajša hčera, ki je pogumno, kot že kakšna zelo izkušena
kuharica »iz prve« pripravila pirine rezance.
500 g pirine polnozrnate moke
4 srednje velika jajca
sol
po potrebi malo vode
Moko tresemo na delovno površino, naredimo vanjo
jamico, v katero damo jajca in sol in močno mesimo, da nastane čvrsto testo. Če
pa je le prečvrsto, mu lahko dodamo za pol jajčne lupine vode. Testo zavijemo v
vlažno krpo in pustimo, da počiva približno 30 minut.
Testo
najmanj 8 do 10 krat zavrtimo skozi široko odprtino strojčka za rezance. Če je
še nekoliko lepljivo, ga na delovni površini malce osušimo, približno 15 minut.
Nato nastavimo strojček na najmanjšo odprtino, da dobimo tanke testene liste.
Nato jih povlečemo skozi nastavek za rezance.
Ni komentarjev:
Objavite komentar