Izvrstna vegetarijanska različica polpetov. Ali pa,
če ste pozabili kupiti meso in bi radi domače potešili z nečim podobnim, naredite
polpete. Zaradi cvrenja v olju imajo podoben okus na zunaj, zato se tudi
zapriseženi mesojedci veselo nadevajo s takšnimi polpeti.
Za 4 osebe
olivno olje
1 čebula
3 stroki česna
1 – 2 bučki (odvisno od velikosti)
2 kosa kruha
mleko
2 jajci
peteršilj
muškatni orešček
majaron
sol, poper
drobtine
Kruh narežemo na kocke in ga v skledi namočimo v
toliko mleka, da se lepo vpije in ni odvečne tekočine. Na še hladno olivno olje
denemo nasekljano čebulo in pražimo. Dodamo na tanjše koleščke narezane bučke
in na lističe narezan česen. Pražimo, ohladimo in dodamo v skledo k namočenemu
kruhu. Vmešamo še jajca in začimbe. Dodamo toliko drobtin, da lahko iz zmesi
oblikujemo polpete. Polpete spečemo na vročem olju iz obeh strani in jih
polagamo na kuhinjski papir, da vpije odvečno maščobo.
Lahko jih pripravimo tudi z naribanimi svežimi bučkami, ki jih denemo
neposredno v skledo k namočenemu kruhu. Brez praženja. Obe varianti sta super.
Ni komentarjev:
Objavite komentar