torek, 16. julij 2013

Rahel zavitek s hruškami

Z dežele smo se vrnili obloženi s sadjem. Ringlojem, hruškami, josto, črnimi češnjami. Najprej sem mislila pripraviti samo marmelado, potem pa si je John zaželel mešan štrudl s hruškami. Ogledovala sem si sadeže in si na brbončicah skušala predstavljati kombinacije okusov. Prav okus hruške je bil odločilen, da sem se odločila pripraviti tri ločene štrudlje: rahlega hruškovega, ringlojevega in tistega iz črnih češenj (op. pripravila sem ga tako kot češnjevega). Medtem, ko so bili zavitki v pečici, sem ob tem skuhala še tri marmelade: ringlojevo, češnjevo in jostino. Počutila sem se kot Rosa Fiore iz La cucine, ko se je v kuhinji posvetila pripravi več jedi hkrati in polna vneme skuhala velike količine hrane.


1 kg hrušk
2 kisli smetani
1 sladka smetana
6 jajc
2 vaniljina sladkorja
6 žlic sladkorja
drobtine
nastrgana lupinica 1 limone
kokosova mast (lahko tudi maslo)
sladkor v prahu

Hruške olupimo, izkoščičimo in narežemo na manjše krhlje. Skupaj stepemo kislo in sladko smetano, jajca, vaniljin sladkor, sladkor ter limonino lupinico. Vlečeno testo premažemo z raztopljeno kokosovo mastjo, rahlo potresemo z drobtinami, obložimo s hruškami in prelijemo s stepeno maso. Štrudelj zvijemo in ga previdno položimo v pekač obložen s peki papirjem. Premažemo s kokosovo mastjo in pečemo pol do tri četrt ure na 180 stopinjah. Pečenega potresemo s sladkorjem v prahu.
Res dober. Rahel in prefinjenega okusa.

Ni komentarjev:

Objavite komentar