Z dežele smo se vrnili obloženi s sadjem. Ringlojem,
hruškami, josto, črnimi češnjami. Najprej sem mislila pripraviti samo
marmelado, potem pa si je John zaželel mešan štrudl s hruškami. Ogledovala sem
si sadeže in si na brbončicah skušala predstavljati kombinacije okusov. Prav okus
hruške je bil odločilen, da sem se odločila pripraviti tri ločene štrudlje:
rahlega hruškovega, ringlojevega in tistega iz črnih češenj (op. pripravila sem ga tako kot češnjevega). Medtem, ko so bili zavitki v pečici, sem ob tem skuhala še tri marmelade: ringlojevo, češnjevo in jostino. Počutila sem se kot Rosa Fiore iz La cucine, ko se je v kuhinji
posvetila pripravi več jedi hkrati in polna vneme skuhala velike količine
hrane.
1 kg hrušk
2 kisli smetani
1 sladka smetana
6 jajc
2 vaniljina sladkorja
6 žlic sladkorja
drobtine
nastrgana lupinica 1 limone
kokosova mast (lahko tudi maslo)
sladkor v prahu
Hruške olupimo, izkoščičimo in narežemo na manjše
krhlje. Skupaj stepemo kislo in sladko smetano, jajca, vaniljin sladkor,
sladkor ter limonino lupinico. Vlečeno testo premažemo z raztopljeno kokosovo
mastjo, rahlo potresemo z drobtinami, obložimo s hruškami in prelijemo s
stepeno maso. Štrudelj zvijemo in ga previdno položimo v pekač obložen s peki
papirjem. Premažemo s kokosovo mastjo in pečemo pol do tri četrt ure na 180
stopinjah. Pečenega potresemo s sladkorjem v prahu.
Res dober. Rahel in prefinjenega okusa.
Ni komentarjev:
Objavite komentar