Pašta je precej boljša, če testenine pripravimo
sami. Zaradi dveh stvari. Najprej zaradi truda, ki smo ga vložili v pripravo in
občutka, da smo jih naredili sami. In potem zaradi povsem drugačnega okusa
domače pašte. Za te podvige je najbolje imeti strojček za pripravo testenin. No
lahko jih naredimo tudi sami, s potrpežljivim valjanjem in potem rezanjem.
Moram priznati, da sem poskusila tudi to. Občutek po pripravljenem je bil sicer
veličasten, a morala sem si priznati, da so bile testenine, trudu navkljub, nekoliko
predebele. Zatorej se vam bo pri pripravi vseh vrst testenin investicija
zagotovo obrestovala. Baje pa je še bolje, če si kupite tudi strojček za
mesenje testa, kot piše na nerodno
prevedenih navodilih za strojček Imperia. Dobesedno: »Če ste bili preudarni in
imate stroj za mesenje jajčnega testa Imperia in vaš stroj za testenine,
zadošča da daste ti sestavini v ustrezno plastično posodo, vse drugo bo opravil
stroj sam.« Si predstavljate kakšno udobje? Nasploh smo v dobi turbokapitalizma
in gugl prevajalnikov deležni kar precej tovrstnih prevodov navodilih za
električne aparate. Najhujšega prevoda se spominjam iz navodil za ventilator,
kjer je med drugim pisalo, da naj ga priključimo na internet (verjetno
omrežje). Spet sem nekam zašla, pojdimo raje k pripravi rezancev.
350 g ostre moke
3 jajca
Ni komentarjev:
Objavite komentar