Spečeni na hitro. Takšni so najbolj sočni, saj
obdržijo sok in svoj naravni okus. Le dobro, domače meso morate najti. Jaz sem
ga našla pri prijaznem mesarju v centralni Istri. Vedno zaupam njegovemu
predlogu in vsakokrat je bilo meso odlično. Upam, da vstop Hrvaške v Evropsko
unijo ne bo vplival na kakovost mesa našega mesarja.
Ob mesu smo uživali v ponvi spečen krompir. Tokrat
z rožmarinom in žajbljem. Vrstni red priprave je bil takšen, da sem najprej
spekla krompir, nato pa meso na istem olju, ki je obdržalo značilni okus
svežega rožmarina in žajblja. Tudi meso se ga je nalezlo.
olivno olje
ravno prav tanki zrezki mlade govedine
sol, sveže mlet poper
Goveje zrezke posolimo, popopramo in naoljimo.
Zložimo jih v skledo in nekaj časa pustimo v takšni paci. Na hitro jih opečemo
na ponvi in takoj ponudimo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar