ponedeljek, 10. junij 2013

Zrezki iz mlade govedine

Spečeni na hitro. Takšni so najbolj sočni, saj obdržijo sok in svoj naravni okus. Le dobro, domače meso morate najti. Jaz sem ga našla pri prijaznem mesarju v centralni Istri. Vedno zaupam njegovemu predlogu in vsakokrat je bilo meso odlično. Upam, da vstop Hrvaške v Evropsko unijo ne bo vplival na kakovost mesa našega mesarja.
Ob mesu smo uživali v ponvi spečen krompir. Tokrat z rožmarinom in žajbljem. Vrstni red priprave je bil takšen, da sem najprej spekla krompir, nato pa meso na istem olju, ki je obdržalo značilni okus svežega rožmarina in žajblja. Tudi meso se ga je nalezlo.



olivno olje
ravno prav tanki zrezki mlade govedine
sol, sveže mlet poper

Goveje zrezke posolimo, popopramo in naoljimo. Zložimo jih v skledo in nekaj časa pustimo v takšni paci. Na hitro jih opečemo na ponvi in takoj ponudimo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar