četrtek, 27. junij 2013

Domači rezanci z lisičkami

Ta jed je najboljša, če domače rezance pripravimo sami in, če lisičke nabere vaš mož. Za ta podvig pošljite moža v hosto, še prej pa ga prosite, če vam strojček za testenine pritrdi na delovno površino. To so pač moška opravila in delitve moških in ženskih vlog v gospodinjstvu pač ne gre prezreti. Piko na i za omako iz lisičk sva ujela ob nedavnem obisku mojstra, ki je izdelal kovinsko pergolo pred hišo. Z ognjem v očeh je govoril o svoji ženi, kako pripravlja razne jedi. In naneslo je tudi na lisičke. »Malo kapule, češnjaka, lisičke, pancete i paradajza. A ne paradajza iz konzerve. Sviježeg, na kockice«. In prav ta paradižnik, zrasel na soncu, narezan na kockice, je bil pika na i.


za 4 osebe
olivno olje
1 bela čebula
1 rdeča čebula
4 stroki česna
skledica lisičk (zahtevna naloga za moža)
5 dag pancete
2  okusna paradižnika
sol, poper
peteršilj

Na hladno olivno olje denemo nasekljano čebulo, skupaj s panceto in pražimo da čebula postekleni, ne pa porjavi. Dodamo na lističe narezan česen in narezane lisičke. Posolimo in popopramo. Pražimo kakšnih deset minut in dodamo še na kockice narezan paradižnik in nasekljan peteršilj. Pražimo še kakšnih pet minut in postrežemo z domačimi rezanci. Kdor lovi okus lisičk, si nalije kozarec belega, kdor pršuta in paradižnika, pa rdečega. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar