Ta jed je najboljša, če domače rezance pripravimo
sami in, če lisičke nabere vaš mož. Za ta podvig pošljite moža v hosto, še prej
pa ga prosite, če vam strojček za testenine pritrdi na delovno površino. To so
pač moška opravila in delitve moških in ženskih vlog v gospodinjstvu pač ne gre
prezreti. Piko na i za omako iz lisičk sva ujela ob nedavnem obisku mojstra, ki
je izdelal kovinsko pergolo pred hišo. Z ognjem v očeh je govoril o svoji ženi,
kako pripravlja razne jedi. In naneslo je tudi na lisičke. »Malo kapule, češnjaka,
lisičke, pancete i paradajza. A ne paradajza iz konzerve. Sviježeg, na
kockice«. In prav ta paradižnik, zrasel na soncu, narezan na kockice, je bil
pika na i.
za 4 osebe
400 g širokih rezancev
olivno olje
1 bela čebula
1 rdeča čebula
4 stroki česna
skledica lisičk (zahtevna naloga za moža)
5 dag pancete
2 okusna
paradižnika
sol, poper
peteršilj
Na hladno olivno olje denemo nasekljano čebulo,
skupaj s panceto in pražimo da čebula postekleni, ne pa porjavi. Dodamo na
lističe narezan česen in narezane lisičke. Posolimo in popopramo. Pražimo
kakšnih deset minut in dodamo še na kockice narezan paradižnik in nasekljan
peteršilj. Pražimo še kakšnih pet minut in postrežemo z domačimi rezanci. Kdor
lovi okus lisičk, si nalije kozarec belega, kdor pršuta in paradižnika, pa
rdečega.
Ni komentarjev:
Objavite komentar