sobota, 29. junij 2013

Kumarična solata

V tem času, ko na tržnici (ali na svojem vrtu), najdemo sveže zrasle kumarice, takšne čvrste in nabrekle, bi bil greh, če jih ne bi pripravili v solati. Sveža, okusna in polna zdravja. Mi smo jih našli na tržnici v Vodnjanu, zadnji hip, ko smo ujeli starejšo gospo, ki sama prideluje zelenjavo. Videlo se je po njenih rokah, raskavih in črnih od zemlje. Na njenem štantu nisi našel zelenjave, ki je tja, zaradi lakomnosti branjevcev, zašla iz kakšne grosistične tržnice.


sveže kumarice
čebula
olivno olje
vinski kis
sol, poper

Kumarice olupimo in naribamo. Čebulo narežemo na tanke polovične kolobarčke. Polijemo z olivnim oljem, dodamo nekaj kapljic vinskega kisa, solimo in popramo. Premešamo in sveža solata je gotova.

Ni komentarjev:

Objavite komentar