Pripravo krostate sem na blogu opisala že trikrat.
Enkrat z jabolki, drugič z kakijevo marmelado in tretjič z jabolki in
vinogradniškimi breskvami. To odlično krostato je pripravila prijateljica v
hiški blizu morja. Prijetno smo bili utrujeni od izjemne parmigiane, a za
krostato se vedno najde prostor.
Za veliki
pekač
zavitek dvojnega listnatega testa
6 breskev
2 dl sladke smetane
2 jajci
vaniljin sladkor
2 žlici sladkorja
breskvina marmelada
Testo razvaljamo na tanko in ga položimo na pekač,
obložen s peki papirjem tako, da bo imelo kakšna 2 cm roba zavihanega navzgor.
Nanj naložimo na rezine narezana jabolka. Zalijemo z razžvrkljanimi jajci,
skupaj s smetano in sladkorji. Krostato porinemo v pečico in jo pečemo pol ure
na 180 stopinjah. Krostato namažemo z marmelado in jo pečemo še petnajst minut
do pol ure – odvisno od pečice in želenega izgleda.
Ni komentarjev:
Objavite komentar