nedelja, 24. avgust 2014

Krostata z breskvami

Pripravo krostate sem na blogu opisala že trikrat. Enkrat z jabolki, drugič z kakijevo marmelado in tretjič z jabolki in vinogradniškimi breskvami. To odlično krostato je pripravila prijateljica v hiški blizu morja. Prijetno smo bili utrujeni od izjemne parmigiane, a za krostato se vedno najde prostor.


Za veliki pekač
zavitek dvojnega listnatega testa
6 breskev
2 dl sladke smetane
2 jajci
vaniljin sladkor
2 žlici sladkorja
breskvina marmelada

Testo razvaljamo na tanko in ga položimo na pekač, obložen s peki papirjem tako, da bo imelo kakšna 2 cm roba zavihanega navzgor. Nanj naložimo na rezine narezana jabolka. Zalijemo z razžvrkljanimi jajci, skupaj s smetano in sladkorji. Krostato porinemo v pečico in jo pečemo pol ure na 180 stopinjah. Krostato namažemo z marmelado in jo pečemo še petnajst minut do pol ure – odvisno od pečice in želenega izgleda.

Ni komentarjev:

Objavite komentar