sobota, 23. avgust 2014

Špageti s paradižnikovo omako iz pečice in trakovi tune

Pri tej pašti gre za v pečici spečeno paradižnikovo omako. V tem blogu lahko najdete tudi različico z inčuni, danes pa sem poskusila s svežo tuno, narezano na trakove, ki smo jih na hitro popekli na ponvi.


Za 4 osebe
oljčno olje
10 okusnih paradižnikov ali dve 440 g konzervi s koščki (lahko je tudi kombinacija obojega, porabimo pač paradižnikovo substanco, ki jo imamo doma)
1 cm na majhne kockice nasekljanega čilija
2 žlički rjavega sladkorja
2 žlici boljšega balzamičnega kisa
4 stroki česna, narezanega na kolutke
naribana lupinica bio limone
sveža bazilika
sveže zmlet poper
sol
400 g polnozrnatih špagetov št. 5 (če ste bolj lačni, raje 500)
pest na suho prepraženih drobtin
2 tunina steaka

Pekač poškropimo z oljčnim oljem. Nanj nadevamo na koščke narezan paradižnik in ga začinimo s čilijem, česnom, sladkorjem, soljo, poprom, balzamičnim kisom, baziliko in limonino lupinico. Dobro premešamo in zadišala nam bo paradižnikova zmes. Denemo v pečico in pečemo pol ure na 180 stopinjah. V pečene paradižnike vmešamo skuhane špagete in prepražene drobtine. Po vrhu naložimo v ponvi na hitro opečene trakove tune, pokapljamo z boljšim olivnim oljem in postrežemo. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar