sreda, 15. maj 2013

Ajdova kaša z jurčki

Odlična predjed, priloga, glavna jed. Kakorkoli želite. Sploh so razne kaše, včasih nekoliko pozabljene, zadnja leta pa spet spoštovane, zelo dobra poživitev naše vsakodnevne prehrane. Jurčke lahko uporabimo v katerikoli obliki. Sveže, posušene ali zamrznjene. Kar pač imamo v naših shrambah.


Priloga za 4 osebe
100 g ajdove kaše
olivno olje
jurčki
2 čebuli
peteršilj
poper, sol
Ajdovo kašo denemo v rahlo osoljen krop in jo kuhamo približno deset minut. Volumsko razmerje med kašo in vodo je 1:4,5. Na olivnem olju pražimo nasekljano čebulo tako, da ostane svetla. Lahko jo celo nekoliko posolimo, da se razpusti. Na čebulo denemo jurčke in pražimo naprej. (Če imamo posušene jurčke, jih predhodno namočimo v vodi za deset minut). Popopramo. Dodamo kuhano kašo in nasekljano vejico peteršilja. Še malo pokuhamo, da si sestavine postanejo domače in postrežemo. Nekateri v kašo vmešajo še malo sladke smetane.

Ni komentarjev:

Objavite komentar