Vsake toliko si zaželim kumarične omake, takšne kot
smo jo jedli doma. Nimam kakšnega posebnega recepta, kuham po spominu. Takole
gre.
kumarica ali dve
olivno olje
1 čebula
sveža vejica kopra
sol, poper
malo mleka
Na olivnem olju prepražimo čebulo, narezano na
polovične kolobarčke. Dodamo olupljene in narezane kumarice. Pomešamo, dodamo
nasekljane koprove lističe, popopramo in posolimo. Kuhamo dokler kumarice niso
kuhane. Tako mi je vedno rekla mama. Lep nasvet sem si vedno rekla, kako pa naj
vem, kdaj so kuhane! Torej kuhajte toliko časa, da vam bodo všeč. Na koncu
lahko dodate še kanček mleka, da bo omaka boljša. Nekateri dodajajo tudi kislo
smetano.
Ponudimo s krompirjem, najboljši za to kombinacijo
je pire. Zraven lepo gredo polpeti iz mlete govedine.
Op. Pomembno je da so čvrste in ne grenke. Kumarice namreč. Grenkobo
preverimo tako, da odrežemo vršiček in kumarico poskusimo. Če je grenka je ne
uporabimo za kuhanje, da si ne pokvarimo spomina na to čudovito zelenjavo.
Lahko jo porabimo npr. za kakšno obrazno masko, zase ali za moža. Oba bosta
lepša.
Ni komentarjev:
Objavite komentar