torek, 1. oktober 2013

Koruzni ravioli z omako iz suhih jurčkov

Najprej je bila želja po domačih testeninah iz koruzne moke. Potem so se v mislih na brbončicah v ustih sestavili okusi koruznih testenin, drobno sesekljanih posušenih jurčkov in nežne bele omake. In potem je tja zašla še ideja o nežno polnjenih testeninah. Kombinacija je bila popolna.


Za 4 osebe
Ravioli
100 g mozzarele
nariban parmezan
1 žlica drobtin
beljak
Omaka
oljčno olje
100 g suhih jurčkov
4 stroki česna
malo sesekljanega peteršilja in rožmarina
sol, sveže mlet poper
mleko, maslo, sladka smetana

Iz drobno nasekljane mozzarele, naribanega parmezana in drobtin pripravimo nadev. Testo razvaljamo, najbolje s strojčkom za testenine. Potem izrežemo kroge in na sredino polagamo s prsti oblikovane kroglice. Robove krogov premažemo z beljakom, jih prepognemo preko in s pritiskanjem dobro zatesnimo. Kuhamo jih nekaj minut v kropu. A prej še pripravimo omako. Raviole moramo namreč postreči pravkar kuhane.

Na oljčnem olju na hitro prepražimo na lističe narezan česen (pazimo, da ostane bel). Kar hitro dodamo še odcejene in nasekljane prej namočene suhe jurčke. Začinimo in premešamo. Dodamo kakšnega pol deci tekočine, v kateri so se namakali jurčki in toliko mleka, da se bodo gobice na majhnem ognju lahko kuhljale kakšnih 10 minut in, da večina tekočine povre. Dodamo malo masla, premešamo in še malo sladke smetane. Omako prelijemo preko sveže skuhanih raviolov, po vrhu pokapljamo še z boljšim oljčnim oljem in po okusu preko naribamo še malo parmezana. Mi smo zraven spili še kozarček malvazije, ki smo jo imeli pri roki.

Ni komentarjev:

Objavite komentar