Najprej je bila želja po domačih testeninah iz
koruzne moke. Potem so se v mislih na brbončicah v ustih sestavili okusi
koruznih testenin, drobno sesekljanih posušenih jurčkov in nežne bele omake. In
potem je tja zašla še ideja o nežno polnjenih testeninah. Kombinacija je bila
popolna.
Za 4 osebe
Ravioli
100 g mozzarele
nariban parmezan
1 žlica drobtin
beljak
Omaka
oljčno olje
100 g suhih jurčkov
4 stroki česna
malo sesekljanega peteršilja in rožmarina
sol, sveže mlet poper
mleko, maslo, sladka smetana
Iz drobno nasekljane mozzarele, naribanega
parmezana in drobtin pripravimo nadev. Testo razvaljamo, najbolje s strojčkom
za testenine. Potem izrežemo kroge in na sredino polagamo s prsti oblikovane
kroglice. Robove krogov premažemo z beljakom, jih prepognemo preko in s pritiskanjem
dobro zatesnimo. Kuhamo jih nekaj minut v kropu. A prej še pripravimo omako.
Raviole moramo namreč postreči pravkar kuhane.
Na oljčnem olju na hitro prepražimo na lističe
narezan česen (pazimo, da ostane bel). Kar hitro dodamo še odcejene in
nasekljane prej namočene suhe jurčke. Začinimo in premešamo. Dodamo kakšnega
pol deci tekočine, v kateri so se namakali jurčki in toliko mleka, da se bodo
gobice na majhnem ognju lahko kuhljale kakšnih 10 minut in, da večina tekočine
povre. Dodamo malo masla, premešamo in še malo sladke smetane. Omako prelijemo
preko sveže skuhanih raviolov, po vrhu pokapljamo še z boljšim oljčnim oljem in
po okusu preko naribamo še malo parmezana. Mi smo zraven spili še kozarček
malvazije, ki smo jo imeli pri roki.
Ni komentarjev:
Objavite komentar