ponedeljek, 7. oktober 2013

Polnozrnat kruh brez kvasa

Dobra stran tega kruha je, da je čas priprave precej krajši od tistega, kjer mora testo vzhajati. Po tem, ko smo spekli kruh iz kamutove in polnozrnate pirine moke, sem naredila poskus še s pšenično polnozrnato.


500 g polnozrnate moke
1 pecilni prašek
1 mala žlička soli
1 mala žlička sladkorja
0,5 l radenske
2 žlici olivnega olja

Iz vseh sestavin zamesimo testo in ga vlijemo v pekač primerne oblike, ki smo ga prej obložili s pergamentnim papirjem. Testo je namreč, v primerjavi z običajnim kvašenim, nekoliko bolj tekoče in lepljivo. Če imamo samo globok pekač, si pomagamo tako, da s pergamentnim papirjem naredimo pregrado med bodočimi štrucami kruha. Pečemo na 200 stopinjah eno uro. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar