Že dolgo sem se spravljala k temu, da se lotim tudi
domačih koruznih testenin. Nekje sem videla recept in že pred meseci kupila
koruzno moko, ki je potrpežljivo čakala v omari. In prišel je prost dopoldan,
ko sem se lahko v miru posvetila pripravi testa in testenin.
Za 5 oseb
150 g koruzne moke
150 g ostre moke
3 jajca
ščep soli
Vse sestavine zamesimo v testo, ki se ne sme
lepiti, mora pa biti voljno in svilnatega otipa. Količine sestavin naj bi se izšle,
seveda pa vedno obstaja možnost, da bodisi zaradi velikosti jajc, bodisi zaradi
različne kakovosti moke, ne dobimo optimalnega rezultata. Če je testo po
potrpežljivem mesenju (to pomeni, da mesimo kar nekaj časa), še vedno lepljivo,
lahko postopoma dodajamo po malo bele moke. Ko postane voljno in svilnato, ga
zavijemo v prozorno folijo za živila in pustimo počivati pol ure. Nato ga
razvaljamo ter režemo in oblikujemo v želene oblike. Te postopke sem podrobneje
opisala že pri receptu za domače testenine iz bele moke.
Ni komentarjev:
Objavite komentar