petek, 29. marec 2013

Rezanci z inčuni

Podobno vrsto pašte pripravljam večkrat. Gre pravzaprav za v pečici spečeno paradižnikovo omako. S slanimi inčuni (slov. tudi sardoni), z mariniranimi, lahko pa tudi s kakšnim drugim koščkom ribe. Pa tudi brez. Najboljši za te kombinacije so špageti, običajno uporabim kar bariline polnozrnate št. 5 (naj vas ne vznemirja, ker so v tem receptu široki rezanci, lahko vam zagotovim, da so tudi dobri). Osnovna omaka pa je spečena v pečici, nekaj podobnega, kot tista, ki jo pripravljajo tudi Novakovi.


Za 4 osebe
oljčno olje
5 okusnih paradižnikov ali ena 400 g konzerva s koščki (lahko je tudi kombinacija obojega, porabimo pač paradižnikovo substanco, ki jo imamo doma)
1 cm na majhne kockice nasekljanega čilija
2 žlički rjavega sladkorja
4 stroki česna, narezanega na kolutke
naribana lupinica bio limone
sveža bazilika
sveže zmlet poper
sol
400 g rezancev (če ste bolj lačni, raje 500)
pest na suho prepraženih drobtin
slani inčuni

Pekač poškropimo z oljčnim oljem. Nanj nadevamo na koščke narezan paradižnik in ga začinimo s čilijem, česnom, sladkorjem, soljo, poprom, baziliko in limonino lupinico. Paradižnika je lahko tudi več, odvisno od tega, če radi jemo testenine z veliko paradižnikove omake. Dobro premešamo in zadišala nam bo paradižnikova zmes. Denemo v pečico in pečemo pol ure na 180 stopinjah. V pečene paradižnike vmešamo skuhane špagete in prepražene drobtine. Po vrhu naložimo inčune, pokapljamo z boljšim olivnim oljem in postrežemo. Rdeče vino, če iščemo okus paradižnika, belo, če ribe. Novakovi pa pivo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar