nedelja, 9. februar 2014

Bučno sirov štrudelj v polnozrnatem testu

Ko sem pred meseci pisala recept za bučni štrudelj, sem zapisala tudi, da sem bolj za to čisto varianto, kot pa za kakšno kombinacijo s skuto. To je morda res, ker je intrinzična varianta bučnega zavitka res najboljša. A tale se lahko primerja z njo, posebej, če je pripravljena s polnozrnatim testom. Bučno in skutno polnilo se je odlično dopolnjevalo s polnozrnatim testom. Slednjega še nisem poskusila pripraviti sama, zato je kupljeno kar dobra možnost.


1 zavitek polnozrnatega vlečenega testa
kokosova maščoba
drobtine
1 skleda naribane buče
rozine
3 jajca
500 g skute
2 dl kisle smetane
3 žlice sladkorja (lahko tudi več, če imamo radi slajšega)
1 vaniljin sladkor
cimet
nekaj sladke smetane za premaz
sladkor v prahu za posip

Stepemo beljake. Rumenjake in sladkor penasto umešamo, dodamo skuto, kislo smetano, cimet in na koncu nežno vpotegnemo še beljak. Vmešamo še rozine.
Naribano bučo malo podušimo na maslu, da dobimo bolj mil okus. 
Razprostremo list vlečenega testa, s čopičem premažemo s stopljeno kokosovo mastjo, potresemo z drobtinami, naribanimi bučami, po vrhu nadevamo še primerno količino skutne mase. Štrudelj zavijemo in ga položimo na pekač, obložen s peki papirjem. To ponovimo še petkrat ali šestkrat, tolikokrat kot je listov testa v zavitku. Po vrhu premažemo s kokosovo mastjo in sladko smetano. Pečemo na 180 stopinjah 30 – 45 minut. Pečen zavitek potresemo s sladkorno moko.

Ni komentarjev:

Objavite komentar