Ko sem pred meseci pisala recept za bučni štrudelj,
sem zapisala tudi, da sem bolj za to čisto varianto, kot pa za kakšno
kombinacijo s skuto. To je morda res, ker je intrinzična varianta bučnega
zavitka res najboljša. A tale se lahko primerja z njo, posebej, če je
pripravljena s polnozrnatim testom. Bučno in skutno polnilo se je odlično
dopolnjevalo s polnozrnatim testom. Slednjega še nisem poskusila pripraviti
sama, zato je kupljeno kar dobra možnost.
1 zavitek polnozrnatega vlečenega testa
kokosova maščoba
drobtine
1 skleda naribane buče
rozine
3 jajca
500 g skute
2 dl kisle smetane
3 žlice sladkorja (lahko tudi več, če imamo radi
slajšega)
1 vaniljin sladkor
cimet
nekaj sladke smetane za premaz
sladkor v prahu za posip
Stepemo beljake. Rumenjake in sladkor penasto
umešamo, dodamo skuto, kislo smetano, cimet in na koncu nežno vpotegnemo še
beljak. Vmešamo še rozine.
Naribano bučo malo podušimo na maslu, da dobimo bolj mil okus.
Razprostremo list vlečenega testa, s čopičem
premažemo s stopljeno kokosovo mastjo, potresemo z drobtinami, naribanimi
bučami, po vrhu nadevamo še primerno količino skutne mase. Štrudelj zavijemo in
ga položimo na pekač, obložen s peki papirjem. To ponovimo še petkrat ali
šestkrat, tolikokrat kot je listov testa v zavitku. Po vrhu premažemo s
kokosovo mastjo in sladko smetano. Pečemo na 180 stopinjah 30 – 45 minut. Pečen
zavitek potresemo s sladkorno moko.Naribano bučo malo podušimo na maslu, da dobimo bolj mil okus.
Ni komentarjev:
Objavite komentar