ponedeljek, 3. februar 2014

Juha iz stebla brokolija

Vse prevečkrat pri kuhi zavržemo živila, pravzaprav dele živil, ki so odlični za pripravo kakšne jedi. Še iz časov obilja smo vajeni, da uporabimo le tiste dele, o katerih gojimo predstavo, da bi se morali znajti na krožniku. Vse prevečkrat zavržemo stebla peteršilja, liste cvetače ali pa stržene zelja. Vse te in druge dele rastlin lahko uporabimo pri marsikateri jedi. Tako je tudi s stebli brokolija, polnimi okusa in seveda koristnih mineralov in vitaminov.


Za 2 osebi
oljčno olje
4 stroki česna
steblo brokolija
2 krompirja
jušna osnova
sol, poper

Steblo brokolija olupimo in odrežemo spodnji del, če je olesenel. Na oljčnem olju prepražimo česen le toliko, da zadiši. Zalijemo z jušno osnovo (lahko tudi samo z vodo) in vanjo denemo na rezine narezan krompir in brokoli. Kuhamo toliko, da se skuha krompir in nato juho sesekljamo s paličnim mešalnikom. Popopramo in po potrebi dosolimo.

Juha je odlična, celo Johnu je bila všeč (ki zadnje čase nekoliko negoduje nad mojimi kuharskimi domislicami).

Ni komentarjev:

Objavite komentar