nedelja, 2. februar 2014

Škotski krompirček

Verjetno tale recept ni nič kaj blizu škotski tradicionalni kuhinji, posebej zato, ker je po tem receptu krompir začinjen s timijanom in rožmarinom, ki ju v tej kuhinji zagotovo ne uporabljajo kot avtohtoni začimbi. Je pa recept bojda od nekega škotskega kuharja, kot nam je izdala gospodinja čarobnega večera. Zanj se je ogrela, ker je krompir pripravljen nekoliko drugače. V domačih logih namreč krompir pripravljamo vse preveč enolično – pire, restan, pečen v pečici, v kosih ali v oblicah. Tole pa je ena izmed svežih idej za popestritev naše kuhinje. Je pa tudi zelo pripravna, saj lahko krompir brez škode pripravimo že nekaj ur prej in ga shranimo v hladilniku.


krompir
oljčno olje
sveža rožmarin in timijan
sol

Krompir olupimo in ga narežemo na tanke kolobarčke. Zamešamo jih skupaj z oljčnim oljem in svežimi začimbami. Kolobarčke naložimo na peki papir v stolpiče in jih pečemo kakšnih 40 minut na 180 stopinjah. Posolimo na koncu. Izjemno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar