nedelja, 9. februar 2014

Guacamole

Tokrat je pred nami jed, ki je prišla izpod kuhalnice starejše hčere, ki obožuje podnebje iberskega polotoka in kuhinjo latinskih dežel. Kuhinjo nasprotij. Ostro in mehko hkrati. Ostrino čilija ovije mehkoba avokada. Pri nakupu avokadov moramo biti pozorni na to, da so že dovolj zreli. Ena izmed možnosti je, da guacamole ponudimo s koruznim čipsom in naribano mocarelo. Tu v Sloveniji je ni dobiti v takšni obliki, zato lahko uporabimo kar naribano gaudo ali ementaler.


Predjed za 4 osebe
2 zrela avokada
½ čebule
sok ½ limone
½ rdečega čilija
1 paradižnik
sol
koruzni čips
naribana mocarela

Avokado olupimo tako, da ga prerežemo na pol, izluščimo koščico in s prsti olupimo lupino. V sekljalnik denemo narezan avokado in paradižnik, nasekljano čebulo in čili ter sok limone. Posolimo po okusu in vse skupaj sesekljamo. Po krožniku razprostremo koruzni čips, nanj nadevamo guacamo je in posujemo z naribano mocarelo. V skupaj damo za kakšno minuto v mikrovalovko (toliko, da se sir stopi). Guacamole s koruznim čipsom so odlične s kakšno cervecito ali dvema.

Ni komentarjev:

Objavite komentar