Tokrat je pred nami jed, ki je prišla izpod
kuhalnice starejše hčere, ki obožuje podnebje iberskega polotoka in kuhinjo
latinskih dežel. Kuhinjo nasprotij. Ostro in mehko hkrati. Ostrino čilija ovije
mehkoba avokada. Pri nakupu avokadov moramo biti pozorni na to, da so že dovolj
zreli. Ena izmed možnosti je, da guacamole ponudimo s koruznim čipsom in
naribano mocarelo. Tu v Sloveniji je ni dobiti v takšni obliki, zato lahko
uporabimo kar naribano gaudo ali ementaler.
Predjed za 4
osebe
2 zrela avokada
½ čebule
sok ½ limone
½ rdečega čilija
1 paradižnik
sol
koruzni čips
naribana mocarela
Avokado olupimo tako, da ga prerežemo na pol, izluščimo
koščico in s prsti olupimo lupino. V sekljalnik denemo narezan avokado in
paradižnik, nasekljano čebulo in čili ter sok limone. Posolimo po okusu in vse
skupaj sesekljamo. Po krožniku razprostremo koruzni čips, nanj nadevamo guacamo
je in posujemo z naribano mocarelo. V skupaj damo za kakšno minuto v
mikrovalovko (toliko, da se sir stopi). Guacamole s koruznim čipsom so odlične
s kakšno cervecito ali dvema.
Ni komentarjev:
Objavite komentar