480 g ostre moke
1 vrečka suhega kvasa
3 žlice sladkorja
3 čajne žličke soli
700 ml mlačne vode
V veliki skledi zamesimo testo. Vodo dodajamo postopoma, najprej polovico, potem postopoma preostalo in ni nujno, da jo porabimo vso. Kakovost mok je namreč lahko različna, zato potrebujejo tudi različno količino vode. Zanesti se moramo na naš občutek, kakšno mora biti testo na otip. Pokrijemo s krpo in pustim vzhajati kakšni dve uri. Premesimo (takrat lahko dodamo tudi semena). Oblikujemo hlebce, štruce ali kaj drugega in zložimo na pekač. Pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati še kakšno uro. Štruce poškropimo z vodo in gremo z njimi v pečico, segreto na 230 stopinj. Pečemo 10 minut, še enkrat poškropimo in zmanjšamo temperaturo na 180 stopinj ter pečemo še kakšnih 10 do 15 minut. Štruce s hrustljavo skorjico položimo na rešetko, da se ohladijo.
Jaz jih razrežem na manjše kose in dam v zamrzovalnik. Ko rabim kruh, ga najprej odmrznem z mikrovalovi in z žarom zapečem skorjico. Na ta način lahko jemo vsak dan odličen, hrustljav kruh, s "svežo" sredico.
Ni komentarjev:
Objavite komentar