sreda, 19. oktober 2016

Bučni njoki s trevizianom in pinjolami

Mlajša hči je s seboj v Istro pritovorila vse sestavine za recept iz kuharice Toplo priporočam. Eno bučo, terviziano, pinjole in parmezan. Ostalo sva imeli pri roki. In potem se je ročno lotila peke buč in priprave testa. Pri oblikovanju njokov sem pomagala. Pomagal je tudi Pino, ki je zvesto čakal blizu pulta, za vsak primer, če bi kaj padlo na tla.



Za 4 osebe                
Testo za njoke
1 buča hokaido
1 jajce
150 g parmezana
približno 30 žlic moke
muškatni orešček
Omaka:
4 žlice masla
1 manjši terviški radič
4 žlice pinjol
parmezan

Neolupljeno bučo narežemo na kose, velike približno 1,5 cm, obilno solimo in popramo, pokapamo z oljčnim oljem in damo v pekač. Pečemo pri 180 stopinjah kakšne pol ure, oziroma toliko časa, da se zmehča. Prestavimo jo v posodo in zmeljemo s faličnim mešalnikom. Dodamo jajce, parmezan, muškatni orešček in moko po žlicah. Oblikujemo hlebčke, jih na dobro pomokani površini razvaljamo v klobase, te pa narežemo na manjše njokce. Njoke skuhamo v osoljenem kropu.


Na srednji temperaturi najprej prepražimo pinjole in smo pozorni, da se ne zažgejo. Čim dobijo lepo rjavkasto barvo, jih odložimo v drugo posodo. V isti ponvi stopimo žlico masla in na njem prepražimo tarviziano, narezan na trakove, dodamo še preostalo maslo in kuhane njoke. Potresemo s pinjolami in parmezanovimi ostružki. Darja pravi, da lahko omaki mirno dodamo še popečeno panceto. Pravi tudi, da lahko preostale njoke zamrznemo na pladnju, obloženim s peki papirjem, nato jih preložimo v vrečko (kot varčna gospodinja to itak počnem).

Ni komentarjev:

Objavite komentar