nedelja, 18. september 2016

Postrv v foliji

Res odlična zadeva. Pravzaprav mi je tako pripravljena postrv najboljša. V ponvi pečena je za moj okus malo premastna, na lešo je tudi dobra, a imam vedno občutek, da vsi okusi pobegnejo v vodo. Takole zavita v foliji, pa zadrži vse v sebi. Mehka, okusna in lahka. Le različico na žaru, tisto Novakovo s češnjevim lesom, moramo še enkrat poskusiti. Bere in vidi se slastno.


postrvi
sol, poper
alufolija

Postrv očistimo in operemo. Popoprano in osoljeno denemo na z olivnim oljem namazano aluminijasto folijo. Zavijemo jo in prepognemo, tako da tekočina ne izteka. Pečemo v naprej ogreti pečici na 180 stopinjah 25 minut. Postrežemo z drobnjakovim ali peteršiljevim krompirjem in kozarčkom belega vina. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar