John je bil preko vikenda sam doma in je iznašel
svojo recepturo za pašto s tuno. Pašta je bila bojda odlična, sem pa po
povratku v kuhinji na pultu in štedilniku našla še vso opremo in rekvizite, ki
jih je uporabljal. Videno ni bilo dovolj, da bi na podlagi tega sama
rekonstruirala recept, zato sem zdajle, ko tole tipkam odšla dol po stopnicah
do njega in ga vprašala za recept. Rekel je samo: »Ne kompliciraj!« in dodal
nekaj podobnega, kar sem povzela spodaj. Pravi, da gredo k takšni omaki
najbolje penne.
Na osebo
100 g peresnikov
oljčno olje
1 srednja rdeča čebula
1 konzervica tune
ene par češnjevih paradižnikov
poper
sol
Na oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo, dodamo
na polovico prerezane češnjeve paradižnike, še malo prepražimo in dodamo tuno
iz konzerve. Popopramo, premešamo, dodamo še v osoljenem kropu kuhane testenine
premešamo in pojemo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar