sreda, 19. oktober 2016

Tunina pašta po Johnovo

John je bil preko vikenda sam doma in je iznašel svojo recepturo za pašto s tuno. Pašta je bila bojda odlična, sem pa po povratku v kuhinji na pultu in štedilniku našla še vso opremo in rekvizite, ki jih je uporabljal. Videno ni bilo dovolj, da bi na podlagi tega sama rekonstruirala recept, zato sem zdajle, ko tole tipkam odšla dol po stopnicah do njega in ga vprašala za recept. Rekel je samo: »Ne kompliciraj!« in dodal nekaj podobnega, kar sem povzela spodaj. Pravi, da gredo k takšni omaki najbolje penne.



Na osebo
100 g peresnikov
oljčno olje
1 srednja rdeča čebula
1 konzervica tune
ene par češnjevih paradižnikov
poper
sol

Na oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo, dodamo na polovico prerezane češnjeve paradižnike, še malo prepražimo in dodamo tuno iz konzerve. Popopramo, premešamo, dodamo še v osoljenem kropu kuhane testenine premešamo in pojemo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar