Še ena kuharska umetnina moje mlajše hčere iz knjige
Toplo priporočam. Pri pripravi te nisem sodelovala, rolada me je čakal že
pripravljena na polici v hladilniku. Prav fajn je, ko otroci zrastejo in te
razveselijo s kakšno dobroto ali opravljenim delom, ki bi sicer čakalo na mamo.
Pri izvedbi te rolade je bila ena majhna razlika – v
barvi testa. V Baziliki so špinačo zmiksali, hči pa jo je dobro odcedila in
samo nasekljala. Zato je njeno testo rumeno, Bazilikino pa zeleno. Nič hudega,
oboje je dobro.
Testo
5 jajc
1 žlička soli
dobra pest sveže šipnače
2 žlici oljčnega olja
Nadev
500 g skute
2 žlici kisle smetane
sol, poper, sveža zelišča
100 g dimljenega lososa
Špinačo v vreli vodi kuhamo eno minuto, jo odcedimo
in prelijemo z mrzlo vodo. Iztisnemo tekočino in zmiksamo v pasto, če ne gre,
dolijemo čisto malo mleka. V mešalniku penasto stepemo jajca, solimo, nato
previdno dodamo še moko in špinačo. Maso vlijemo v pekač pokrit s peki papirjem
in poravnamo. Pečemo 10 minut na 200 stopinjah. Testo zvrnemo na namaščen kos
peki papirja in previdno odstranimo papir, na katerem se je peklo. Rolado
zvijemo in počakamo da se ohladi.
Za nadev zmešamo skuto s kislo smetano, soljo in
zelišči. Ohlajeno testo razvijemo, ga po vsej površini namažemo z nadevom in
obližimo z dimljenim lososom. Rolado spet zvijemo. Lahko jo narežemo takoj, ali
pa jo zavijemo v folijo in damo v hladilnik, kjer počaka nekaj ur.
Če delamo rolado za prilogo, izpustimo lososa.
Ni komentarjev:
Objavite komentar