sreda, 19. oktober 2016

Rolada z lososom

Še ena kuharska umetnina moje mlajše hčere iz knjige Toplo priporočam. Pri pripravi te nisem sodelovala, rolada me je čakal že pripravljena na polici v hladilniku. Prav fajn je, ko otroci zrastejo in te razveselijo s kakšno dobroto ali opravljenim delom, ki bi sicer čakalo na mamo.
Pri izvedbi te rolade je bila ena majhna razlika – v barvi testa. V Baziliki so špinačo zmiksali, hči pa jo je dobro odcedila in samo nasekljala. Zato je njeno testo rumeno, Bazilikino pa zeleno. Nič hudega, oboje je dobro.


Testo
5 jajc
1 žlička soli
dobra pest sveže šipnače
2 žlici oljčnega olja
Nadev
500 g skute
2 žlici kisle smetane
sol, poper, sveža zelišča
100 g dimljenega lososa

Špinačo v vreli vodi kuhamo eno minuto, jo odcedimo in prelijemo z mrzlo vodo. Iztisnemo tekočino in zmiksamo v pasto, če ne gre, dolijemo čisto malo mleka. V mešalniku penasto stepemo jajca, solimo, nato previdno dodamo še moko in špinačo. Maso vlijemo v pekač pokrit s peki papirjem in poravnamo. Pečemo 10 minut na 200 stopinjah. Testo zvrnemo na namaščen kos peki papirja in previdno odstranimo papir, na katerem se je peklo. Rolado zvijemo in počakamo da se ohladi.

Za nadev zmešamo skuto s kislo smetano, soljo in zelišči. Ohlajeno testo razvijemo, ga po vsej površini namažemo z nadevom in obližimo z dimljenim lososom. Rolado spet zvijemo. Lahko jo narežemo takoj, ali pa jo zavijemo v folijo in damo v hladilnik, kjer počaka nekaj ur.

Če delamo rolado za prilogo, izpustimo lososa.

Ni komentarjev:

Objavite komentar