To niso arancini d'arancia ali scorza d'arancia candita, ampak arancini di riso, kot jih poznajo na Siciliji. Prvič smo jih okusili prav tam, v Sirakuzi, kjer jih prodajajo kot ulično hrano v lokalih brez miz, največ s pultom, kjer jih lahko stoje pojemo mimogrede. Tam so bolj hruškaste oblike s trebuščkom spodaj in večinoma polnjene z bolonjez omako.
Tokrat smo
imeli privilegij, da smo jih jedli doma, pripravil jih je zet, ki je odličen
kuhar. Ostalo nam je nekaj riža od zelenjavne rižote, imeli smo nekaj mozzarele
in sestavine za pohanje.
kuhan riž
mozzarella
moka, jajce,
drobtine
olje
Iz kuhanega
riža oblikujemo kroglice, v katere smo deli košček mozzarele. Kroglice
povaljamo najprej v moki, potem v stepenem jajcu in na koncu v drobtinah.
Ocvremo jih v vročem olju, bolje sončničnem, ker doseže višjo temperaturo.
Lahko pa tudi v kakšnem bolj navadnem oljčnem, če imamo samo tega pri roki.
Pečene položimo na kuhinjske brisačke, da vpijejo odvečno maščobo. Odlično!
Ni komentarjev:
Objavite komentar