petek, 19. april 2013

Pljukanci s panceto in bučkami

Pravzaprav to ni kakšen šolski recept. Nastal je iz sestavin, ki so bile na voljo nekega dne. In z malo istrskega navdiha. Zaradi pljukancev, slanine in kraja, kjer se je pripravljal. Pljukanci so najboljši sveži, doma pripravljeni. Zelo dobre pa se dobi tudi v istrskih merkatorjih pod blagovno znamko "fioli".


za 4 osebe
400 g doma narejenih pljukancev
olivno olje
1 čebula
3 stroki česna
50 g pancete (lahko tudi pršut ali slanina)
1 bučka

Na olivnem olju prepražimo panceto in jo poberemo iz ponve in shranimo za kasneje. Na preostali maščobi prepražimo še nasekljano čebulo, na lističe narezan česen in na majhne koščke narezano bučko. Ko smo zadovoljni s substanco, vanjo zamešamo še že prepraženo panceto. Dodamo še pljukance, ki smo jih skuhali v slani vodi (in seveda odcedili). Poleg si, zdravja radi, privoščimo kakšen kozarček terana.

Ni komentarjev:

Objavite komentar