V času, ko se prebuja narava, imamo priložnost, da
si na travniku naberemo okusne divje solate. Regrat je mama prinesla s pobočja
Krvavca, kjer je komaj pognal, kmetje pa še niso začeli z gnojenjem. Zelenjava
od tam ima tudi nekako boljši, bolj poln okus. Verjetno zato, ker se mora v
težjih razmerah bolj potruditi, da zraste. Mama k regratu nabere tudi cvetove
in listke trobentic. Pa tudi kakšen čemažev list se najde vmes. Na sliki je
regrat sicer zmešan z motovilcem (po štajersko repinclom), recept pa bom
napisala kar za »čistega«.
regrat
cvetovi trobentic
trdo kuhano jajce
2 v lupini skuhana krompirja
česen
slanina, panceta ali kaj podobnega
sol
bučno olje
kis
Na očiščen in opran regrat narežemo še vroč skuhan
in olupljen krompir. Dodamo na drobno nasekljan česen, posolimo, po krompirju
in solati polijemo bučno olje in dodamo kis po okusu. Premešamo, zabelimo s
prepraženo slanino, po vrhu pa narežemo v trdo skuhana jajca.
Ni komentarjev:
Objavite komentar