torek, 23. april 2013

Regratova solata

V času, ko se prebuja narava, imamo priložnost, da si na travniku naberemo okusne divje solate. Regrat je mama prinesla s pobočja Krvavca, kjer je komaj pognal, kmetje pa še niso začeli z gnojenjem. Zelenjava od tam ima tudi nekako boljši, bolj poln okus. Verjetno zato, ker se mora v težjih razmerah bolj potruditi, da zraste. Mama k regratu nabere tudi cvetove in listke trobentic. Pa tudi kakšen čemažev list se najde vmes. Na sliki je regrat sicer zmešan z motovilcem (po štajersko repinclom), recept pa bom napisala kar za »čistega«.



regrat
cvetovi trobentic
trdo kuhano jajce
2 v lupini skuhana krompirja
česen
slanina, panceta ali kaj podobnega
sol
bučno olje
kis

Na očiščen in opran regrat narežemo še vroč skuhan in olupljen krompir. Dodamo na drobno nasekljan česen, posolimo, po krompirju in solati polijemo bučno olje in dodamo kis po okusu. Premešamo, zabelimo s prepraženo slanino, po vrhu pa narežemo v trdo skuhana jajca.

Ni komentarjev:

Objavite komentar