Dolgo sem iskala primeren recept za rahlo biskvitno testo. Ta recept, ki izhaja iz tistega za rumov kolač,
bi že lahko bil približek cilju.
Tokrat sem ga pripravila z jabolki in nashiji.
Uporabo slednjih ne priporočam. Nadejala sem se namreč, da bodo vsaj pečeni
imeli izrazitejši okus. Pa ga niso imeli.
4 jajca
100 g sladkorja
100 g masla
1 dl mleka
150 g moke
1 pecilni prašek
Beljake stepemo. V drugi posodi penasto stepemo
rumenjake s sladkorjem, nato dodamo še maslo. Vtepemo še mleko, zatem še moko s
pecilnim praškom. Rahlo vmešamo še stepene beljake. Testo spečemo modelu za
pecivo, ki smo ga prej namazali z maslom in posuli z moko. Pečemo ga pol ure na
180 stopinjah.
Sadje sem dodala po petih minutah peke. Vse skupaj
sem posula še s kristalnim sladkorjem, a ni potrebe po tem. Brez bi bilo celo
boljše.
Ni komentarjev:
Objavite komentar