nedelja, 21. maj 2017

Kruhki z olivami, sirom in oljčnim oljem

Če bom imela kdaj gostilnoJ, bo to starter. Običajno jih pripravim v Istri za večerjo, v družbi kakšne fete pršuta in paradižnikov, prelitih z domačim oljčnim oljem. In kozarčkom merlota. Olive so najboljše domače, tiste evropske, ki se jih dobi konzervirane v preobleki slovenskih ali hrvaških blagovnih znamk niso po mojem okusu. Sir je lahko kakršen koli bolj pikanten trd sir za ribanje (parmezan, grana padano ali pa ovčji).
Boljša slika še pride. Tale na rumeni svetlobi ni v redu.


bel primorski kruh
domače olive
trd sir za ribanje
oljčno olje
Olive izkoščičimo in jih nasekljamo. Sir naribamo na drobno. Vse skupaj zmešamo z oljčnim oljem. Z omako premažemo kose belega primorskega kruha. Rezine spečemo v pečici na 180 stopinjah. Čas peke je odvisen od tega, kako zapečene kruhke si želimo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar