Če bom imela kdaj gostilnoJ, bo to starter.
Običajno jih pripravim v Istri za večerjo, v družbi kakšne fete pršuta in
paradižnikov, prelitih z domačim oljčnim oljem. In kozarčkom merlota. Olive so
najboljše domače, tiste evropske, ki se jih dobi konzervirane v preobleki
slovenskih ali hrvaških blagovnih znamk niso po mojem okusu. Sir je lahko
kakršen koli bolj pikanten trd sir za ribanje (parmezan, grana padano ali pa
ovčji).
Boljša slika še pride. Tale na rumeni svetlobi ni v
redu.
bel primorski kruh
domače olive
trd sir za ribanje
oljčno olje
Olive izkoščičimo in jih nasekljamo. Sir naribamo na
drobno. Vse skupaj zmešamo z oljčnim oljem. Z omako premažemo kose belega
primorskega kruha. Rezine spečemo v pečici na 180 stopinjah. Čas peke je
odvisen od tega, kako zapečene kruhke si želimo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar