Kari.
John si je zaželel karija, podobnega tajskemu. Doma smo imeli vse sestavine
razen kokosovega mleka, ki je obvezna vsebina. Ker je bila nedelja, najbližja
odprta trgovina pa še kar daleč, sem že razmišljala o primernem nadomestku, na
primer kravjemu mleku, ker bi okus po kokosu dala itak kokosova maščoba. Pa so
k sreči imeli še nekaj kokosovega mleka v hladilniku bližnji prijatelji.
Manjkala mi je še ena sestavina, ki je v veliko receptih za kari – limeta.
Lupinico naribajo, sok pa stisnejo v kari. Mislim, da ob koncu.
Za 2
osebi
kokosova
mast
2 – 3
dcl kokosovega mleka
1
čebula
1
glavica česna
1
piščančji file
1
rumena paprika
1
rdeča paprika
1
zelena paprika
1
manjši sladek krompir
1
korenček
1
čili, če ga nimamo uporabimo pekočo papriko v prahu
sol,
poper
curryeva
začimba (kurkuma, ingver, koriandrova semena, koriandrovi listi)
Na
kokosovi masti prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na kockice narezanega
piščanca, na rezine narezan česen, lahko tudi nekaj celih strokov, na trakove
narezane paprike, čili in pražimo. Dodamo še na kolutke narezan korenček in na
manjše kose narezan sladek krompir. Vse še malo premešamo, začinimo in
pokrijemo, da se malce poduši. Dodamo še kokosovo mleko in kuhamo kakšnih 20
minut, da se skuha piščanec in korenje. Na koncu poskusimo, če nam še kakšne
začimbe manjka in dodamo.
Ponudimo z rižem, skuhanim na vodi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar