nedelja, 26. november 2017

Rumen curry s piščancem

Kari. John si je zaželel karija, podobnega tajskemu. Doma smo imeli vse sestavine razen kokosovega mleka, ki je obvezna vsebina. Ker je bila nedelja, najbližja odprta trgovina pa še kar daleč, sem že razmišljala o primernem nadomestku, na primer kravjemu mleku, ker bi okus po kokosu dala itak kokosova maščoba. Pa so k sreči imeli še nekaj kokosovega mleka v hladilniku bližnji prijatelji. Manjkala mi je še ena sestavina, ki je v veliko receptih za kari – limeta. Lupinico naribajo, sok pa stisnejo v kari. Mislim, da ob koncu.


Za 2 osebi
kokosova mast
2 – 3 dcl kokosovega mleka
1 čebula
1 glavica česna
1 piščančji file
1 rumena paprika
1 rdeča paprika
1 zelena paprika
1 manjši sladek krompir
1 korenček
1 čili, če ga nimamo uporabimo pekočo papriko v prahu
sol, poper
curryeva začimba (kurkuma, ingver, koriandrova semena, koriandrovi listi)
Na kokosovi masti prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na kockice narezanega piščanca, na rezine narezan česen, lahko tudi nekaj celih strokov, na trakove narezane paprike, čili in pražimo. Dodamo še na kolutke narezan korenček in na manjše kose narezan sladek krompir. Vse še malo premešamo, začinimo in pokrijemo, da se malce poduši. Dodamo še kokosovo mleko in kuhamo kakšnih 20 minut, da se skuha piščanec in korenje. Na koncu poskusimo, če nam še kakšne začimbe manjka in dodamo.
Ponudimo z rižem, skuhanim na vodi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar