sreda, 18. april 2018

Šampinjoni kot priloga

Šampinjoni so med lažjimi gobami za uživanje. Imajo tudi precej nevtralen okus, na primer v primerjavi s šitake gobami, ki imajo precej močnega in posebnega. Zato so tudi manj uporabne za vsakršno omako.


1 zavitek svežih šampinjonov
½ čebule
3 stroki česna
3 vejice peteršilja
oljčno olje
sol
poper

Na oljčnem olju steklasto prepražimo nasekljano čebulo, dodamo še narezanega česna in pražimo toliko časa, da zadiši. Dodamo na lističe narezane šampinjone (pri šampinjonih uporabimo vse – bete in klobuke), začinimo in pražimo najprej v pokriti posodi, da spustijo vodo, nato pa še malo na odprtem ognju. Skupaj kakšnih 20 – 30 minut, toliko da se zmehčajo. Mi smo jih tokrat postregli z mesom in pire krompirjem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar