sreda, 18. april 2018

Testenine s šparglji v rdeči omaki

V tem blogu je že cel kup receptov z divjimi šparglji, zato sem razmišljala, če naj natipkam še enega. In sem ugotovila, da še nisem objavila recepta kjer bi bile testenine v rdeči omaki. Na takšen način so mi sicer najboljši njoki, odlični pa so tudi pljukanci ali pa katerekoli druge testenine. Tokrat sem uporabila polnozrnate – enkrat peresnike, drugič široke rezance.


100 g testenin na osebo
oljčno olje
divji šparglji
nekaj paradižnikove omake
poper, sol

Na oljčnem olju prepražimo narezane šparglje, jih popopramo in posolimo in zalijemo z malce vode. Pustimo, da voda povre in dodamo paradižnikovo omako. Kuhljamo še kakšnih deset minut in v omako stresemo odcejene testenine. Premešamo in to je to.



Ni komentarjev:

Objavite komentar