torek, 17. april 2018

Sirloin steak

Moram priznati, da sem se priprave tega stejka lotila bolj naključno. Kupiti sem sicer želela meso za biftek in v trgovini vzela že dodobra uležano pakirano meso s težo primerno za dva. Ko sem ga odprla, sem videla, na v paketu ni dveh biftekov, ampak velik stejk, povezan s špago. Šele potem sem odkrila, da je na embalaži pisalo, da gre za sirloin, t.j. šimbas in po nekaj guglanja ugotovila, da se ga peče na žaru v kosu in potem razreže. Pravzaprav se je lepo izteklo – pripravila sem meso nekoliko drugače kot običajno. Tako pripravljeno meso ponavadi naročimo Puli Pinota v Žminju.



uležan šimbas
malo oljčnega olja za ponev
sol
poper

Meso posolimo in popramo po obeh straneh. Denemo ga na vročo ponev, ki smo jo prej samo na tanko namazali z oljčnim oljem. Stejk pečemo 4 minute na vsaki strani, potem ga še za nekaj minut odložimo na krožnik, kjer ga bomo razrezali na pol centimetra široke rezne. Odlično.

Ni komentarjev:

Objavite komentar