Iskala sem bolj dietetično različico pite ali
narastka, pa sem se domislila, da bi ga lahko naredili brez moke in ga
pripravili samo kot nadev brez testa spodaj. In to bi lahko bil neke vrste
sadni narastek. To pot sem ga pripravila iz pečenih kutin. Kutine lahko spečemo
v pečici kar cele in potem izdolbemo meso iz lupin, lahko pa jih olupimo in
odstranimo pečkovje ter jih spečemo narezane na rezine. Gotovo bi bil odličen
tudi iz pečenih buč.
Pripravimo lahko tudi še bolj dietetično različico –
namesto sladkorja uporabimo eritritol, namesto vaniljevega sladkorja pa
postrgan strok vanilje.
Uporabila sem glinen pekač dimenzije približno 15 x
25 cm.
250 g pečenih kutin
2 jajci
1 vaniljin sladkor
1 dl sladke smetane
cimet
nastrgana bio limonina lupinica
rozine
maslo in drobtine za pekač
Beljake stepemo v sneg. V rumenjake, ki smo jih
penasto stepli skupaj s sladkorji, vmešamo kutine, rozine, cimet, nastrgano
limonino lupinico in na koncu še snega. Pekač namažemo z maslom in potresemo z
drobtinami (za brezglutensko različico jih izpustimo). Pečemo na 180 stopinjah
45 minut. Kose narastka postrežemo s (preostalo) stepeno smetano.
Ni komentarjev:
Objavite komentar