četrtek, 19. julij 2018

Testenine milanese


Pasta milanese. Špageti milanese. Pravzaprav sem tisto, kar sem si pod tem imenom predstavljala, našla samo med recepti na slovenskih in hrvaških spletnih straneh. Na italijanskih najdete pod imenom »milanese« pašto s sardinami iz konzerve. Testenine bi morali biti špageti, a imela sem na razpolago še nekaj domačih pljukancev.



Za 2 osebi
200 gramov špagetov
oljčno olje
nekaj rezin slanine, šunke ali pancete
1 čebula
2 stroka česna
1 korenček
200 g paradižnikove omake
2 pesti graha
peteršilj
mediteranske začimbe
sol, poper
parmezan

Na oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo skupaj z na majhno narezano slanino. Dodamo na lističe narezan česen in majhne kockice narezan korenček. Malo prepražimo in dodamo paradižnikovo omako skupaj z začimbami. Ko zavre, v omako stresemo grah in kuhamo približno 20 minut, dokler se korenje in grah ne zmehčata. V omako stresemo skuhane špagete, vmešamo še malce masla in postrežemo z naribanim parmezanom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar