Pasta milanese. Špageti milanese. Pravzaprav sem
tisto, kar sem si pod tem imenom predstavljala, našla samo med recepti na
slovenskih in hrvaških spletnih straneh. Na italijanskih najdete pod imenom
»milanese« pašto s sardinami iz konzerve. Testenine bi morali biti špageti, a
imela sem na razpolago še nekaj domačih pljukancev.
Za 2 osebi
200 gramov špagetov
oljčno olje
nekaj rezin slanine, šunke ali pancete
1 čebula
2 stroka česna
1 korenček
200 g paradižnikove omake
2 pesti graha
peteršilj
mediteranske začimbe
sol, poper
parmezan
Na oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo skupaj
z na majhno narezano slanino. Dodamo na lističe narezan česen in majhne kockice
narezan korenček. Malo prepražimo in dodamo paradižnikovo omako skupaj z začimbami.
Ko zavre, v omako stresemo grah in kuhamo približno 20 minut, dokler se korenje
in grah ne zmehčata. V omako stresemo skuhane špagete, vmešamo še malce masla
in postrežemo z naribanim parmezanom.
Ni komentarjev:
Objavite komentar