sobota, 24. november 2018

Dušeno korenje

Že enkrat prej sem pripravljala podobno prilogo, takrat mislim, da sem korenje dušila na maslu s česnovimi lističi, pa sem prilogo pozabila fotografirati. Tokrat sem jo, postopek in sestavine so sicer malo drugačne, piko na i pa je tej jedi dodal John, ki je priskočil na pomoč pri dokončevanju jedi.






oljčno olje
kosem masla
1 čebula
4 stroki česna
½ kg korenja
sol, poper
lovorov list, majaron, timijan
2 šilci belega vina

Na hladno oljčno olje in kosem masla denemo nasekljano čebulo in jo steklasto prepražimo. Dodamo še na lističe narezan česen in ga pražimo toliko, da zadiši. Dodamo na tanjše kolutke narezano korenje, solimo, popramo in začinimo. Pokrijemo s pokrovko in na počasnem ognju dušimo kakšnih dvajset minut. Vsake toliko premešamo. Dodamo dve šilci malvazije (to je Johnov dotik) in dušimo še deset minut. Odlična priloga.

Ni komentarjev:

Objavite komentar