Že enkrat prej sem pripravljala podobno prilogo,
takrat mislim, da sem korenje dušila na maslu s česnovimi lističi, pa sem
prilogo pozabila fotografirati. Tokrat sem jo, postopek in sestavine so sicer
malo drugačne, piko na i pa je tej jedi dodal John, ki je priskočil na pomoč
pri dokončevanju jedi.
oljčno olje
kosem masla
1 čebula
4 stroki česna
½ kg korenja
sol, poper
lovorov list, majaron, timijan
2 šilci belega vina
Na hladno oljčno olje in kosem masla denemo
nasekljano čebulo in jo steklasto prepražimo. Dodamo še na lističe narezan
česen in ga pražimo toliko, da zadiši. Dodamo na tanjše kolutke narezano korenje,
solimo, popramo in začinimo. Pokrijemo s pokrovko in na počasnem ognju dušimo
kakšnih dvajset minut. Vsake toliko premešamo. Dodamo dve šilci malvazije (to
je Johnov dotik) in dušimo še deset minut. Odlična priloga.
Ni komentarjev:
Objavite komentar