sobota, 24. november 2018

Fižolova juha

Žal sem juho začela jesti, preden sem se spomnila, da bi jo fotografirala še nedotaknjeno. Fotografija je pač takšna, kakršna je.


½ kg fižola
lovorov list
sol, poper
1 čebula
4 stroki česna
1 krompir
majaron
1 žlica paradižnikove mezge


Fižol namakamo preko noči. Kuhamo ga pol ure v osoljeni in popoprani vodi, skupaj z lovorovim listom. Na oljčnem olju steklasto prepražimo nasekljano čebulo in dodamo narezan česen, toliko da zadiši. Fižolovi juhi dodamo narezan krompir, prepražen česen in čebulo ter žlico paradižnikove mezge in majaron. Kuhamo še dvajset minut oziroma toliko, da se fižol skuha. Ven vzamemo lovorov list in vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom, pokuhamo še deset minut in postrežemo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar