Ko je
stiska za sladico (doma ni ničesar primernega), imamo pa banano, temno čokolado
in smetano, se lahko lotimo banane v čokoladi. Lahko bi rekli tudi banana v
čokoladni srajčki, a se mi tale poimenovanja, razen seveda zamorčka v srajčki (ki
ga tudi najdete v temle blogu), zdijo malo povprečno gostinska. Še to, banana
na sliki je oblečena v nekoliko drugačno preobleko, kot je zapisana v temle
receptu. Prvič sem namreč obliv pripravila s tekočo smetano, pa ni najbolje
uspel. Zato sem drugič poskušala z vodo (Kot voda za čokoladoJ), prevleka je bila prava, le slikati
sem pozabila zadnjo stvaritev.
Če
odštejemo smetano, bi lahko rekli, da gre za dietno sladico. Banana in temna
čokolada.
Za 2
osebi
1
banana
40 g
temne čokolade
1 dl
sladke smetane
V
vodni kopeli (bain Marie) razstopimo
čokolado, ki smo ji dodali nekaj vode. Zmes mora biti rahlo tekoča, toliko, da
lahko banane enakomerno oblijemo. Denemo za 15 minut v zamrzovalnik, da se
čokolada strdi. Postrežemo s stepeno sladko smetano.
Ni komentarjev:
Objavite komentar