sobota, 27. oktober 2018

Banana v čokoladi


Ko je stiska za sladico (doma ni ničesar primernega), imamo pa banano, temno čokolado in smetano, se lahko lotimo banane v čokoladi. Lahko bi rekli tudi banana v čokoladni srajčki, a se mi tale poimenovanja, razen seveda zamorčka v srajčki (ki ga tudi najdete v temle blogu), zdijo malo povprečno gostinska. Še to, banana na sliki je oblečena v nekoliko drugačno preobleko, kot je zapisana v temle receptu. Prvič sem namreč obliv pripravila s tekočo smetano, pa ni najbolje uspel. Zato sem drugič poskušala z vodo (Kot voda za čokoladoJ), prevleka je bila prava, le slikati sem pozabila zadnjo stvaritev.
Če odštejemo smetano, bi lahko rekli, da gre za dietno sladico. Banana in temna čokolada.


Za 2 osebi
1 banana
40 g temne čokolade
1 dl sladke smetane

V vodni kopeli (bain Marie) razstopimo čokolado, ki smo ji dodali nekaj vode. Zmes mora biti rahlo tekoča, toliko, da lahko banane enakomerno oblijemo. Denemo za 15 minut v zamrzovalnik, da se čokolada strdi. Postrežemo s stepeno sladko smetano.

Ni komentarjev:

Objavite komentar