Čudovito kosilo je mlad kuharski par zaključil z
odlično jabolčno pito z vaniljevo kremo.
Testo
350 g moke
150 g masla
3-4 žlice sladke smetane
100 g sladkorja v prahu
1 rumenjak
¾ pecilnega praška
ščepec soli
3 žlice mrzle vode
Jabolčni nadev
1 kg jabolk
cimet
Vaniljev puding
1 vaniljev puding
½ l mleka
3 žlice sladkorja
Drobljenec
70 g moke
2 ščepca soli
0,75 žličke mletega cimeta
70 g drobnega rjavega sladkorja
40 g na koščke narezanega hladnega masla
Moko presejemo s pecilnim praškom, vgnetemo sol,
maslo in rumenjak, nato še smetano in vodo. Naredimo hlebček in ga zavitega v
alu folijo spravimo vsaj za pol ure v hladilnik.
Jabolka olupimo in naribamo. Podušimo jih skupaj s
cimetom.
Vaniljev puding skuhamo po navodilu iz vrečke.
Za pripravo maslenih drobtin v skledi zmešamo moko, sol, cimet in sladkor. Po mešanici potrosimo na koščke narezano hladno maslo in ga s prsti vgnetemo v suhe sestavin, da nastane drobtinam podobna zmes. Drobljenec do uporabe shranimo v hladilniku.
Za pripravo maslenih drobtin v skledi zmešamo moko, sol, cimet in sladkor. Po mešanici potrosimo na koščke narezano hladno maslo in ga s prsti vgnetemo v suhe sestavin, da nastane drobtinam podobna zmes. Drobljenec do uporabe shranimo v hladilniku.
Testo razvaljamo v pekač tako, da dobimo še kakšne 3
cm roba. Testo naluknjamo z vilicami in nanj nadevamo najprej dušena jabolka,
nato prelijemo z vaniljevim pudingom in na vrhu razporedimo drobljenec.
Pečemo na 190 stopinjah 35 minut. Seveda pa je
dolžina peke odvisna od pečice.
Ni komentarjev:
Objavite komentar