nedelja, 9. december 2018

Jabolčna pita z vaniljevo kremo


Čudovito kosilo je mlad kuharski par zaključil z odlično jabolčno pito z vaniljevo kremo.


Testo
350 g moke
150 g masla
3-4 žlice sladke smetane
100 g sladkorja v prahu
1 rumenjak
¾ pecilnega praška
ščepec soli
3 žlice mrzle vode
Jabolčni nadev
1 kg jabolk
cimet
Vaniljev puding
1 vaniljev puding
½ l mleka
3 žlice sladkorja
Drobljenec
70 g moke
2 ščepca soli
0,75 žličke mletega cimeta
70 g drobnega rjavega sladkorja
40 g na koščke narezanega hladnega masla

Moko presejemo s pecilnim praškom, vgnetemo sol, maslo in rumenjak, nato še smetano in vodo. Naredimo hlebček in ga zavitega v alu folijo spravimo vsaj za pol ure v hladilnik.

Jabolka olupimo in naribamo. Podušimo jih skupaj s cimetom.

Vaniljev puding skuhamo po navodilu iz vrečke.

Za pripravo maslenih drobtin v skledi zmešamo moko, sol, cimet in sladkor. Po mešanici potrosimo na koščke narezano hladno maslo in ga s prsti vgnetemo v suhe sestavin, da nastane drobtinam podobna zmes. Drobljenec do uporabe shranimo v hladilniku.

Testo razvaljamo v pekač tako, da dobimo še kakšne 3 cm roba. Testo naluknjamo z vilicami in nanj nadevamo najprej dušena jabolka, nato prelijemo z vaniljevim pudingom in na vrhu razporedimo drobljenec.

Pečemo na 190 stopinjah 35 minut. Seveda pa je dolžina peke odvisna od pečice.

Ni komentarjev:

Objavite komentar